dijous, 14 de març del 2024

OJO AMB AQUESTA GENT

MELTHEADS – “DECENT SEX”

NOU REGISTRE

Tenen l’ímpetu, el geni i el desparpajo indispensable dels començaments. Després vindrà lo bo: renovar-se o morir.

Però no ens avancem i gaudim d’aquest impressionant àlbum de debut del quartet flamenc Meltheads, editat a continuació d’una sèrie de singles que els hi han fet de pista de llançament. Es diu Decent Sex que els hi ha editat Mayway Records a principis de febrer. El componen 11 talls elaborats a partir de la desbordant energia de Sietse Willems, la guitarra de Yunas de Proost i la secció rítmica composta per Tim Pensaert i Simon de Greus al baix i bateria respectivament, els quatre de la ciutat d’Ambers i fent el boig des de 2018.

Van amb el pedal del gas a fons. Incendiaris riffs i missatges cantats a viva veu pel carismàtic Sietse Willems que ens estampen contra la paret i no ens deixen ni girar el cap per veure d’on ve el cop. Son 11 cançons de les que 9 podrien ser singles destacats.

Hi ha exemples per a tots els gustos i colors, des de la batzegada rítmica de Night Gym, passant pel soroll abrasiu de la convulsiva i trituradoraTheodore o l’arty No One Is Innocent de la que Willems explica: ‘En part és una cançó que parla del barri on vaig créixer. M’encanta el lloc, hi ha de tot, és càlid, però també es pot sentir el desequilibri entre els que tenen i els que no tenen. Tracta de la injustícia socioeconòmica i de com nosaltres com a societat, mantenim apuntalat aquest sistema. Per això ningú és innocent’.



Per desmesurat i espaterrant, aquest Decent Sex amb el que obren el disc: ‘Tracta d’aquells moments en els que tot està bé. No ets feliç, però tampoc infeliç. Aquells moments en que un es pregunta si hauria de buscar alguna cosa més. Estava en un moment així quan la vaig escriure’ diu Willems. Un àlbum de debut dels d’abans de la guerra.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada