divendres, 8 de març del 2024

MOOON – “III”

TERÀPIA PSICODÈLICA

NOU REGISTRE

Està clar que mai viurem els dies de l’explosió psicodèlica. Si tens a mà algo de LSD o algun àcid, ajudarà, però no serà el mateix. Ja t’ho diem.

També ajuda escoltar la música del trio d’Aarle-Rixtel, Mooon. De fet, és un dels seus objectius. Que a través de la (seva) música es recuperi algo d’aquella essència d’encens i Peppermints. L’any passat van complir 10 anys com a banda en una festa a l’Stroomhuis d’Eindhoven. Un espai que com a mínim a cada poble n’hi hauria d’haver mitja dotzena. Fa un parell de setmanes que han tret el seu tercer àlbum, que per deixar-ho clar, li han posat III, via Excelsior Recordings i Soundflat Records.

Timo van Lierop (guitarra) i els germans Tom (baix) i Gijs de Jong (bateria) també cerquen la seves ajudes, com per exemple només utilitzar equips i instruments dels anys 60. Per crear encara més ambient, van muntar el seu propi estudi a casa d’un dels germans, voltats òbviament de parafernalia psicodèlica. Utilitzen la música com a teràpia. Si alguna cosa els angoixa, l’escriuen. O sigui que tenim moltes possibilitats de que acabem escoltant l’assumpte en qüestió en un concert, com si fóssim el seu terapeuta.

Està clar que s’agafen la vida amb humor. Es nota en els seus clips de promo com en aquest Rainbow Flowers. Es veu a Gijs i Timo fent d’infermera i metge posant-li una injecció a un pacient que no és altra que el tercer en discòrdia. Tom, que és qui la va escriure, explica però, que la lletra té missatge: ‘Quan veus el clip, penses que es tracta senzillament d’un que està com una cabra. Però es tracta d’aquell moment en que t’adones de que en realitat estàs prou bé amb tu mateix. I bé, sempre és bo que al final sentis algo de simpatia cap a tu, i també poder riure-te’n’. La cosa més sana que hi ha.







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada