dijous, 28 de març del 2024

ESSÈNCIA REJOVENIDORA

LUNCHBOX – “POP AND CIRCUMSTANCE”

A LA VISTA

Fer anys no té cap mèrit. El que sí en té, és fer-los i mantenir l’activitat com aquesta parella.

Prenguem exemple: deixem-nos de cremes anti-arrugues i pugem el volum fins fer petar tots els audiòfons de la sala. Ens fascina, admira i alegra veure persones que viuen en aquesta circumstància. Se'ls va caient els cabells i altres coses, però continuen en el bon rollo de sempre. Com si el temps, per a ells, fos una broma.

Els veterans músics Tim Brown i Donna McKean, integren Lunchbox fa gairebé tres dècades. Instal·lats des de fa uns anys a Oakland, ens avisen de que per a mitjans de maig, tindran a punt el darrer dels seus venerats àlbums. Es dirà Pop And Circumstance i els edita de nou Slumberland Records, aprofitant l’amistat que tenen amb el fundador del segell, Mike Schulman.

Lunchbox  van començar a fer coses cap el 1995. Van estar editant àlbums amb diferents formacions fins que es van agafar un descans posterior a la sortida d’Evolver el 2002. Dotze anys després, si van tornar a posar amb Lunchbox Loves You (Jigsaw – 2014) i After School Special (Slumberland – 2020). Llavors, desafortunadament per a tots, va venir el llop i Donna, com a infermera que és, va estar més enfeinada que mai tenint cura dels pobres xaiets.

Ara, en aquest nou disc, li prenen novament el pols al solejat pop de la Califòrnia dels 60, al mod-revival dels 70 i al pop britànic dels 80. En ell hi trobarem joies de power-pop com Summer’s Calling o una aproximació al bubblegum com la que fan en aquest Dinner For Two entremig de deu talls més, farcits de gracioses melodies i enganxoses tonades. Rejovenim amb l’essència Lunchbox!






 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada