divendres, 1 de març del 2024

HAN ACABAT LA FEINA

TRASPASSOS / FEBRER 2024


EFECTES SECUNDÀRIS VACUNES / CÀNCER / ALTRES: 09

EL DARRER VIRUS MALIGNE: 00

NO SABEN / NO CONTESTEN: 04

Tot i haver sigut mes de traspàs, febrer sempre és més aviat tranquil. Aquestes son algunes de les persones que n'han format part a la pista de llançament i que destaquem:

Encetem la llista amb dues que se’ns van escapar de finals de gener. El dia 30 Melinda Ledbetter, la que va ser esposa oficial (i manager) de Brian Wilson a partir de 1995, quan el psiquiatre del músic va deixar de donar pel sac a la parella. Va traspassar a Beverly Hills amb 77 anys i sense que s’hagin donat més detalls del traspàs.

Melinda Ledbetter amb Wilson

L’altre del darrer dia de gener, el guitarrista gal·lès Paul Brett. Va ser membre de The Crazy World Of Arthur Brown, Elmer Gantry’s Velvet Opera, la banda de Roy Harper i d’Al Stewart, d’Overlanders i va ser membre ‘no oficial’ de The Strawbs, a més de tocar amb Hendrix o Ronnie Wood i molts altres. Va morir amb 76 anys a causa d’una malaltia cardíaca.

Paul Brett

Ja el dia 2 de febrer, ens deixava un dels grans, Wayne Kramer, co-fundador dels imprescindibles MC5, la banda de Detroit que l’any 1968 va posar cap per avall l’escena musical amb el seu directe al Lincoln Park en una protesta contra la guerra de Vietnam, coincidint amb la Democratic National Convention a Chicago. Amb la seva actitud anti-sistema, van abanderar les bandes underground de la mà del seu manager, el poeta John Sinclair (fundador dels White Panthers). Va traspassar al Cedars-Sinai Medical Center de Los Angeles a causa d’un càncer de pàncrees als 75 anys.

Wayne Kramer

El dia 3 traspassava Aston ‘Family Man’ Barrett. Va ser baixista de Bob Marley and The Wailers, els Hippy Boys i de The Upsetters de Lee “Scratch” Perry a més de fer de tutor de molts artistes jamaicans. Va morir a l’University of Miami Hospital amb 77 anys per una insuficiència cardíaca desprès de patir diferents vessaments cerebrals.

Aston ‘Family Man’ Barrett

Saltem al 9, quan traspassava l’emblemàtic Damo Suzuki, l’inimitable vocalista de la mítica banda alemanya Can de 1970 a 1973. Va traspassar amb 74 anys d’un càncer de colon que arrossegava des que li van diagnosticar el 1983.

Damo Suzuki

El mateix dia Jimmy Van Eaton, productor, cantant i especialment bateria clau de finals dels 50 i principis dels 60 realitzant sessions de gravació amb Jerry Lee Lewis i Charlie Rich i formant part important de l’escuderia de Sun Records i el seu so característic. Va traspassar a casa seva a Tuscumbia, Alabama amb 86 anys a causa de complicacions d’una malaltia renal.

Jimmy Van Eaton

El músic anglès Ian Amey ‘Tich’, en nombroses bandes abans de ser reclutat com a membre dels Dave Dee, Dozy, Beaky, Mich & Tich des de 1964 fins el 2014. Moria el dia 15 a casa seva a Salisbury, Wiltshire sense que s’hagi fet pública la causa concreta.

Ian Amey

L’endemà, Ben Lanzarone, influent director musical i compositor de nombroses melodies per a sèries de televisió, entre elles l’embafadora de The Love Boat. Va traspassar d’un càncer de pulmó a Los Angeles amb 85 anys. 


El mateix dia 16, Dexter Romweber fundador dels Flat Duo Jets de qui Jack White va dir que eren, ‘un dels secrets millor guardats del rock’n’roll underground’. Cat Power, The Black Keys i Neko Case es troben entre els músics que li han rendit homenatge. Va traspassar amb 57 anys a casa seva a Carrboro, d’un suposat infart segons la família, encara que han dit que en donaran més detalls en uns dies.

Dexter Romweber

El dia 19 (dia amunt, dia avall) moria el guitarrista anglès membre de The Gass, Bobby Tench. Va treballar també amb personal com Jeff Beck, Peter Green, Ginger Baker o Van Morrison entre molts altres. Va traspassar amb 79 anys sense que s’hagi especificat cap causa concreta.

Bobby Tench

El pianista anglès John Lowe ‘Duff’ traspassava al dia 22 a l’edat de 81 anys. A principis de 1958, Paul McCartney va convidar-lo a entrar a The Quarrymen, la banda que evolucionaria fins a convertir-se en The Beatles. Hi va estar durant dos anys, quedant-ne constància en dos temes That’Il Be The Day i In Spite Of All The Danger. En poder de Lowe, el 1981 se les va vendre a McCartney que un cop re-masteritzades les va editar a l’àlbum Anthology 1 dels Beatles.

John Lowe

El dia 29, darrer dia d’aquest mes de traspàs, ho feien dues persones. Una és Daniel Ulecia, productor i baixista des de 2011 de la banda de Iruñea (Pamplona) El Columpio Asesino. Ha mort amb 53 anys de la llarga malaltia de torn.

Daniel Ulecia

L’altre, ha estat Paolo Taviani, el director italià especialment recordat per la seva pel·lícula Padre Padrone, que va co-dirigir amb el seu germà Vittorio, traspassat l’abril de 2018, i amb la que van guanyar la Palma d’Or a Cannes el 1977. Ho ha fet als 92 anys, en aquest cas per una breu malaltia, a la Clínica Villa Pia de Roma.

Paolo Taviani



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada