diumenge, 3 de març del 2024

DANIEL ROMANO’S OUTFIT – “TOO HOT TO SLEEP”

VENTS DEL SUD

NOU REGISTRE

Hi ha persones que els hi agrada estar sempre ocupades i amb multitud de fronts oberts. Normalment no és fàcil coordinar-ho. Però sempre hi ha l’excepció que confirma la regla.

És el cas de Daniel Romano que sorprenentment i amb una gran capacitat i traça, pot funcionar – com és el cas – com a Daniel Romano’s Outfit, però també amb Spider Bite – fa encara no un any, ell, el seu germà i Steve Lambke van treure The Rainbow And The Dove – amb Ancient Shapes o les seves incursions en l’old-country.

(fot. Sebastian Buzzalino)

Acaba de treure a través del You’ve Changed Records – segell co-fundat també per Romano Too Hot To Sleep, un àlbum de 10 talls que t’explota a les mans només treure el vinil de la funda. Res a veure amb el magnífic La Luna de fa un any i mig i els seus dos llargs temes. Aquí trobem energia power-pop i proto-punk llançada des d’Ontàrio amb tota l’eufòria de que son capaços els germans Daniel i Ian Romano, juntament amb Carson McHone i Tommy Commy.

Cançons calades fins al moll de l’os de guitarres que s’enfilen fins a tocar sostre com amb Field Of Ruins. Psychedelic-pop amb You Saw Me In Sunshine o el garatge-surf de Where’s Paradise? converteixen el menjador de casa en improvisades boîtes. Des del grup asseguren que son cançons que volen ser un crit directe als polítics corruptes, o no, tecno-feixistes que vigilen els nostres cossos, contaminen el món i ataquen les relacions humanes. Doncs pugem el volum a tope.



Diu Daniel Romano que per fer una bona cançó, és necessari convocar una certa quantitat de màgia. S’explica: ‘Tot i que hi ha moltes maneres d’aconseguir-ho, deixa’m que t’expliqui un dels meus mètodes preferit. Sense esmorzar, ves al teu espai de treball. Deixa que tot comenci a poc a poc, pensament, respiració, concentrat en el moment, fins que quedis cobert lentament, en una negror celestial on totes les idees es dissolen i tot el que no serveix desapareix. És en aquesta foscor original on les virtuts del teu cor s’activen’. Això no és una meditació? Treballador i, a sobre, disciplinat.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada