dimarts, 12 de març del 2024

NO TOT ESTÀ PERDUT

MÚSICS AL CINEMA

Aprofitem l’ocasió que ens ofereix el xou de l’oncle Oscar, per suggerir la visió de dues pel·lícules. Una optava al peluix i l’altra ni això. Però les dues recents.

La primera és la pel·lícula alemanya Das LehrerzimmerLa sala de professors – una de les nominades a millor film estranger. És del jove director Ilker Çatak, i compte amb una interpretació que treu el singlot, per part de la seva protagonista, Leonie Benesch. Va guanyar el guardó a la millor pel·lícula del cinema alemany.


L’altra és la finlandesa Kuolleet LehdetFallen Leaves – d’Aki Kaurismaki, també amb dues generoses interpretacions per part de la parella protagonista, Alma Pöysti i Jussi Vatanen. Va guanyar el Premi Internacional del Jurat a Cannes.

La primera ens narra una situació que es pot produir en qualsevol institut públic sota el domini d’un dels dictadors actuals: els protocols. La segona, és un poema visual. Un homenatge a la vida i al cinema de Chaplin. Entre karaokes, trobades i destrobades, ja cap al final, es produeix l’actuació del duo Maustetytöt. El formen dues germanes finlandeses, Ana i Kaisa Karjalainen, que el 2017 van crear el grup, un duo de synth–pop que interpreta la melancòlica i enganxosa Syntynyt Suruun Ja Puettu Pettymyksin, davant d’un públic entusiasta. 






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada