dimecres, 13 de març del 2024

CAMERA OBSCURA – “LOOK TO THE EAST, LOOK TO THE WEST”

NOU DISC D’UNA DE LES ESSENCIALS

A LA VISTA

Segurament serem dels darrers a comentar el “retorn” d’una de les bandes de Glasgow més mimades. Però tot arriba.

Porten més de 25 anys sent el vaixell insígnia del pop tou, dit amb tot el carinyo del món. Camera Obscura ha aportat una de les grans pàgines de la música pop des de finals de la dècada passada... fins fa 11 anys, que van parar màquines al perdre a Carey Lander, la que era teclista de la banda des de 2002 i que va traspassar d’un càncer d’ossos el 2015.

(fot Robert Perry)

El record perdura, però afortunadament el dolor amb el temps afluixa i et permet recuperar l’ànim i l’habilitat per crear de nou. A primers de maig via Merge Records, sortirà aquest esperat àlbum. Li han posat Look To The East, Look To The West i l’ha produït Jari Haapalainen, que ja havia treballat amb ells en alguns àlbums anteriors. La cantant i guitarra Tracyanne Campbell la qualifica com la seva obra més sofisticada.


A partir de 2019, van començar a fer alguns directes per Glasgow i rodalies, de manera que van fitxar a Donna Maciocia pels teclats i des de llavors que s’ha convertit en membre regular al costat dels veterans Campbell, Kenny McKeeve, Gavin Dunbar i Lee Thomson.

Han compartit un parell de temes, la irresistible balada We’re Going To Make It In A Mann’s World i aquest Big Love, del que en un comunicat apunten que vol ser un tribut al cantant country que va tenir una vida de combustió ràpida Waylon Jennings, i també una picada d’ullet a Sandy Denny

Tracyanne Campbell la descriu com ‘una cançó sobre no mirar enrere, tenir fe en el present i el futur’.

A continuació de la sortida del disc, s’embranquen en una mini gira de 8 o 9 dates per Anglaterra i Escòcia. Gràcies a Déu, pel Primavera Poum estaran de gira pels EEUU. Així que sorgeix la pregunta: tindrem sort i els podrem veure més endavant, presentant el nou disc per aquí en sala? 






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada