dijous, 21 d’abril del 2022

JAWHAR, A LA RECERCA D’UNA ALTRA REALITAT

NOU REGISTRE

Aquest és un registre especialment elegant. Quan va viatjar de jove a França per aprendre anglès, va descobrir a William Blake i Emily Dickinson. I com no, també la música de Nick Drake, de la que encara avui, en forma una bona part de la seva inspiració.

El músic i cantant Jawhar va néixer a Radès, a deu kilòmetres de Tunis. Compartia la passió de sa mare, la literatura àrab, de la que n’era professora, i la música i la poesia. Ara viu a Brussel·les, des d’on revisa el passat i l’aboca en les seves cançons. Aquest Tasweerah – que en àrab vol dir retrat i també projecció de l’esperit – és el seu quart disc. 

A Jawhar Basti, l’acompanyen Louis Evrard (bateria), Éric Bribosia (teclats) i Yannick Dupont (baix). L’edita el segell belga subsidiari de [PIAS], 62 TV Records. D’aquest Fough Layyem, una cançó que evoca els sentiments contradictoris que sent quan torna a Tunísia, explica: ‘És alegria, inspiració, però també la sensació de tornar a aquell horitzó de bloqueig que em va fer marxar’. La vida és complicada.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada