divendres, 22 d’abril del 2022

KURT COBAIN, COM EL REI MIDES

DINÀMIQUES DE MASSES

Hi ha gent que te molta pasta. Que tot s'encareixi i que la vida es converteixi en un esdeveniment per a privilegiats, li pot relliscar a lo bestia. Son els que remenen les cireres o especulen amb elles.

El darrer cap de setmana d’aquest mes, per exemple, es celebrarà una nova edició de la Fira del Disc a Barcelona. A banda dels saldos del guaperes de l’holandès, si ets dels que tenen calés, pots participar directament de l’especulació que ha patit els darrers anys el vinil i que alguns venedors, saben aprofitar. No tenen pressa per vendre, diuen.

Ara be, si ets dels que encara en te més, dels que ni saben com gastar-se’ls, pots participar a la propera subhasta de Music Icons de la Julien’s Auction de Nova York, del 20 al 22 de maig, en el Hard Rock Cafe d’allà, en persona o via telèfon. No tots els Hard Rock son com el d’aquí. Es subhastarà la Fender Mustang de 1969 per esquerrans, la que va ser de Kurt Cobain i que apareix esplèndida en el vídeo de Smells Like Teen Spirit. Hi haurà un munt d’altres objectes del que va ser líder de Nirvana, com un Dodge Dart blau cel de 1965 que va conduir. També hi haurà d’altres, com passes de gira o una targeta d’embarcament d’United Airlines. O sigui, que també hi haurà morralleta.

Del 28 d’abril al 3 de maig, es podrà veure exposada excepcionalment, al Hard Rock de Picadilly Circus, abans no travessi l’atlàntic. L’expectació es veu que és alta. Segons els que la subhasten, esperen una sortida de 600.000 a 800.000 dòlars. Cobain, en una entrevista del 1991 per a Guitar World, va dir ‘no és molt fàcil trobar guitarres per esquerrans d’alta qualitat a un bon preu. Però de totes, la Fender Mustang és la meva favorita’. Com el rei Mides, tot el que va tocar, s’ha convertit en or. Detalls aquí.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada