diumenge, 17 d’abril del 2022

ŠIROM, CERCADORS RADICALS

NOU REGISTRE

La música folk, tampoc s’ha escapat de la mediocritat, producte de que tothom s’atreveix amb ell, més la manca de rigor per part dels que escoltem. Per això ens alegrem de que surin a la superfície treballs com els del terceto eslovè Širom.

Tot i que la font és la tradicional, procuren no desviar-se del camí experimental, per així anar explorant, allunyant-se de les arrels i submergint-se en un univers paral·lel imaginat, ‘diferent en els petits detalls, cosa que al final poden provocar un efecte papallona’ explica Itzok Koren.

S’hi va posar el 2015 i van debutar l’any següent amb Širom I. Aquest The Liquiified Throne Of Simplicity és ja el seu quart àlbum, cinc cançons, quatre d’elles d’entre els 16 i els 20 minuts, on es fusionen l’experimentació amb el folklore clàssic. Els hi edita Tak:til, cosí germà de Glitterbeat.

Totes les portades son obra de Marko Jakše, amb el que es senten propers. Pels títols de les cançons utilitzen un mètode d’escriptura automàtica col·lectiva, com utilitzaven alguns poetes surrealistes. ‘Son una mostra dels fluxos del nostre subconscient i les respostes de cadascú de nosaltres a la nostra música. D’aquesta manera creiem que aconseguim una simbiosi amb l’art de Jakše’ explica el mateix Koren.

Son Ana Kravanja (viola, daf, ocarines, balàfon, campanes, rebab, veu), Itzok Koren (llaüt guembri, banjos, tank, bombo, objectes varis) i Samo Kutin (zanfonya, tempura, lira, llaüt, tambor, ressonadors, veu), responsables tots tres de les simfonies amb les que impregnen el trànsit de les bones sinèrgies cap a estats de despertar. Com una bassa, per desprendre’s de les pertorbacions i els estats alterats de consciència. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada