dimarts, 5 d’abril del 2022

PETROL GIRLS, POLÍTICA I DIVERSIÓ, AQUÍ VAN JUNTES

A LA VISTA

L’energia desbocada que transmeten Petrol Girls, no és gratuïta. Com diu la vocalista, Ren Aldridge, és un tema de salut mental ‘perquè no puc viure en un constant estat de dolor i ira’.

Son un quartet austríac de Graz i aquest Baby és el seu tercer àlbum, que sortirà cap a finals de juny via Hassle Records. Des que el 2012 s’hi van posar, s’han fet un lloc destacat en l’escena punk amb actitud compromesa, que va de les polítiques d’immigració, fins la violència sexual i tot el que faci pudor de podrit. O sigui que ho tenen ben fàcil.

Aborden temes com el de l’avortament amb Baby, I Had and Abortion, que tot i no ser per fer broma, intenten que les lletres tinguin un punt entremaliat: ‘Va ser realment divertit intentar rimar “incubator with see you later”’. També li dediquen uns moments a la violència policial, com en Violent by Design, amb el brutal assassinat de fons de Sarah Everard, al sud de Londres, a mans d’un poli, just quan estaven en procés d’enregistrament a l’estudi: ‘Volia que la cançó  incités a altres dones blanques de classe mitja com jo, a rebutjar la idea de que la policia ens protegeix’ continua explicant Aldridge, recordant també el cas de les assasinades Bibaa Henry i Nicole Smallman.

La darrera peça compartida, és aquest Clowns, que en el vídeo, està interpretada en viu a Middle Farm Studios, on van gravar l’àlbum, i filmat per Martyna Bannister. ‘La cançó mostra la vibra i la direcció musical de gran part del disc. És juganera, una mica trasbalsada i construïda sobre un riff repetitiu’ explica la vocalista. ‘Jo estava com, espera un minut, puc fer que tingui un punt polític. Va començar com una broma, però crec que el que s'hi diu, va acabar tenint un fort pes polític’. Al final, en el to que vulguis, però digue-ho. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada