dimecres, 27 d’abril del 2022

LES NUITS DE LA PLEINE LUNE - ELLI & JACNO

MÚSICA al CINEMA ( 2 )

Éric Rohmer va ser un dels grans directors de la Nouvelle Vague francesa. Les seves pel·lícules, estan gravades en allò que es diu la memòria col·lectiva de tots els bons afeccionats al CINEMA. Així en majúscules.

Elli & Jacno, els protagonstes d'avui

Després d’un impressionant recorregut amb meravelloses obres com la sublim Ma Nuit Chez Mau de 1969, amb Les Nuits de la Pleine Lune de 1984, ens va fer tocar el cel. Una de les imprescindibles dèries que tenia, era col·locar les seves pel·lícules declaradament costumistes, en un context el més actual possible. Per això per aquesta darrera, va triar al duo electro-pop Elli & Jacno per la banda sonora i a l’actriu Pascale Ogier de protagonista, que va aportar molt de la imatge del film, tant en vestuari com decorats, qui es va endur com a millor actriu, el Lleó d’Or al festival de Venecia d’aquell any.


L’escena del ball entre Ogier i Christian Vadim (fill de Roger Vadim i Brigitte Bardot) representa l’efervescent energia de la capital francesa dels anys 80. Segons explicava fa uns anys Olivier Assayas, ‘la trobada entre el cineasta i Elli & Jacno, es deu a la capacitat de Rohmer d’absorvir l’esperit de l’epoca, que era una cosa que li encantava’. La seva música, ha vingut sent en els darrers temps, objecte de recuperació i de diferents homenatges. L’àlbum, editat el mateix any de l’estrena per CBS, estranyament no ha tingut la seva re-edició i continua la seva escalada en el gràfic especulatiu.

 


Pascale Ogier ballant amb Christian Vadim, amb Octave (Fabrice Luchini) i Elli Medeiros pel mig

Rohmer ballant amb Elli Medeiros


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada