diumenge, 15 de setembre del 2024

ALLUNYAR-SE PER VEURE-HI CLAR

SAINT SAPPHO – “END OF THE WORLD”

ALTRES REGISTRES

Aquesta entrada es salta les normes de la casa. Ni és un àlbum, ni té format físic. És políticament correcte i les membres de la banda son dues guiris.

Potser el fet de que sigui diumenge, un dia que si no és que siguis de missa no té massa interès, ha provocat la distorsió. S’ha de dir, que em van cridar l’atenció dues coses: una, la tirada d’aquell pop britànic dels 90 i l’altra que el vídeo promocional es rodés a la Barceloneta.

Eren dues estudiants d’art de Glasgow que es van conèixer a la seva prestigiosa escola. Es fan dir Saint Sappho i son la multi-instrumentista Zoe Young (guitarra, veu) nascuda a Perthshire i Tammy Dyson (bateria) de Dundee. Porten llançats varis senzills i un EP des que s’hi van posar el 2022.

El tema en qüestió és aquest End Of The World, disponible a través del jove segell Optimo Music. Una cançó que manté i reforça la línia expansiva i melancòlica del duo que prometen materialitzar del tot en un àlbum de debut que diuen tenir preparat per passat l’estiu, i en versió vinil.

Del tall expliquen: ‘Estàvem a Espanya (sic) – sembla mentida que siguin escoceses – havíem llogat un cotxe per gravar el vídeo. Mentre pujàvem la muntanya (seria el Tibidabo o Montjuïc) la vista era impressionant. Es podien veure les ones del mar que hi havia allà a baix. La frase “no és la fi del món” em va venir de sobte al cap. Quan vam tornar a casa, vaig escriure la cançó inspirada en aquell moment’.

Com li va passar a una d'elles, la cançó tracta com d’allunyar-se d’una situació, quan des d’una altra perspectiva tot es veu diferent. Evoca la sensació de conduir per una autopista fosca, diuen. És tal qual. Allunyant-te d’una ciutat a la que li han robat la personalitat i buidada tota la seva essència, no sé si diferent, però el què ha passat si que es veu ben clar.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada