dimarts, 3 de setembre del 2024

COM EL PRIMER DIA

THE MYSTERY LIGHTS – “PURGATORY”

A LA VISTA

Tenim sort. The Mystery Lights continuen desprenent l’eufòria de garito de mala mort. D’aquell que avui no és gens fàcil de trobar entremig de locals amb la mateixa personalitat que una capsa de sabates.

Continuen units amb la força dels seus admirats MC5 o Dead Moon tal i com si van posar el 2004 a la petita ciutat de Salinas. Déu anys després van decidir canviar d’aires i es van traslladar al barri de Queens, a Nova York – ara han prosperat i tenen la base a Brooklyn. Van fer el debut oficial amb un àlbum homònim el 2016.

Tenen a punt ja el seu tercer disc d’estudi, que els hi edita Daptone/Wick Records a mitjans de mes. Una obra en la que posen a sobre la taula totes les influències recollides, en una mescla eclèctica de psicodèlia i garatge amb l’elegància de qui es posa el dit al nas mentre espera que el semàfor es posi en verd.

Poc abans d’entrar a l’estudi de Los Angeles, el baixista Alex Amini va patir un accident de moto que li va trencar la meitat dels ossos del cos. Un cop recuperat es va afegir al grup per l’enregistrament del disc, novament amb producció de Wayne Gordon que els anava posant a ratlla.

L’àlbum porta el nom de la cançó principal Purgatory. Un tema obscur impulsat per la guitarra i un teclat que recorda a The 13th Floor Elevators amb un punt irònic cortesia de The Monks. L’acompanyen d’un divertit i ocorrent vídeo dirigit per Lily Rogers i L.A. Solano on es veu a la banda passejar pels carrers de Nova York mentre es van transformant en dimoniets entremaliats. The Mistery Lights, en aquests moments, en el grup dels imprescindibles.







           

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada