divendres, 6 de setembre del 2024

MÉS DESAFIANTS QUE MAI

A PLACE TO BURY STRANGERS – “SYNTHESIZER”

A LA VISTA

La banda de noise-rock de Brooklyn A Place To Bury Strangers presenten el nou disc comunicant que és un disc de re-invenció. Reinventar-se o morir.

Es diu Synthesizer i passa a ser el seu setè àlbum d’estudi que sortirà a primers d’octubre via DedStrange. Expliquen que han volgut destripar i re-imaginar el so, perfeccionant-lo. A més, es presenten amb la “nova” formació, amb John Fedowitz (baix) i Sandra Fedowitz (bateria) de Ceremony East Coast. ‘Em va semblar que podia ser alguna cosa nova i fresca. Volia escriure cançons que a tothom l’entusiasmés tocar’ explica el seu cap Oliver Ackermann.

Les sessions de composició van començar a l’estudi que tenen a Queens, poc després del llançament de See Through You (DedStrange – 2022). ‘En un moment en que la música està en zona perillosa per la qüestió IA, ens venia de gust fer justament alguna cosa caòtica i desendreçada, humana. Synthesizer és un disc que celebra els sons espontanis i naturals. El tipus de so que només pot sorgir de la col·laboració’ explica la banda en un comunicat.

Amb la coberta han volgut col·laborar a augmentar la llista de portades col·leccionables. A partir de la caràtula, un circuit imprès per a sintetitzador, pots construir-ne el teu de propi (???). Has de comprar els components que falten a Death By Audio o consultar la llista de les peces per aconseguir-les tu mateix. Et farà falta habilitat i alguna eina (soldador, pinces).


Disgust és un dels dos temes compartits. El descriuen com ‘un abordatge sònic alimentat per la frustració i les emocions al descobert’. Ackermann afegeix ‘és una cançó que vaig escriure inspirada per la forma en que acostumava a tocar Got That Feeling, de la meva antiga banda Skywave. Hi havia una nota llarga oberta, que em permetia tocar-la amb la mà aixecada. En aquesta cançó vaig fer el mateix, nota llarga’. 






        

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada