dimarts, 10 de setembre del 2024

EN UN MÓN EN CRISI

TRISTWCH Y FENYWOD – “TRISTWCH Y FENYWOD”

NOU REGISTRE

Tristwch Y Fenywod son tres persones, músics i de Gal·les que, malgrat tot, es reafirmen en allò que són i que volen seguir sent.

És sabut que sempre que tinguis un pensament diferent, en qualsevol àmbit, i no coincideixis en el que pensa la majoria, seràs a la llista negra. Gwretsien Ferch Lisbeth (GuttersnipeThe Ephemeron Loop), Leila Lygad (Hawthonn) i Sidni Sarffwraig (Slaylor MoonThe Courtneys) en són conscients. 

Crec que la tristesa és poderosa. Es necessita fortalesa per estar trist, en lloc de fingir que tot està bé, quan està clar que no és així’ deia en una entrevista en un mitjà gal·lès Ferch Lisbeth que afegeix ‘en la nostra societat educada, és difícil trobar un lloc per estar trist, però sempre he pensat que les emocions fosques son influents. No pots tenir llum sense foscor. Soc una dona trans, discapacitada, de tendència gòtica, que va créixer en el nord de Gal·les; un lloc de molta bellesa, però també al mateix temps de molta foscor’.

Desenvolupen unes inquietants litúrgies, inspirades, en part, en algunes de les primeres bandes del segell 4AD com This Mortal Coil o l’etapa Pornography de The Cure. Poden sonar com si passegessin per escenes nocturnes que parpellegen amb la llum de la lluna o pels voltants del pantà d’Anglesey, com podria ser la nostra vall de Tor. 

Van començar a treballar en el projecte a principis de 2022. El disc el van gravar l’estiu de l’any passat a Hohm Studio, a Bradford, amb producció del grup i el músic i enginyer de so Ross Halden, tots amb base a Leeds. Sortirà la tercera setmana de setembre via Night School Records / School Daze.





           

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada