dissabte, 21 de maig del 2022

BUILT TO SPILL, AVIAT (sempre que cap virus de 'mona', no digui el contrari)

A LA VISTA

Estic emocionat: he volgut estar a Sub Pop des de que era un adolescent. Crec que soc la primera persona amb 50 anys que ha firmat amb ells’ ha explicat Doug Martsch, músic llegendari i l’ànima de Built To Spill.

Doug Martsch, al capdavant de la llegendària banda indie rock de Idaho, pot fer tota la broma que vulgui emparat per una carrera de més de 30 anys. Untethered Moon va ser el seu darrer disc, editat fa set anys, el 2015, per Warner Bros, sense comptar el que va treure amb versions de Daniel Johnston fa dos anys. Ara te enllestit When The Wind Forgets Your Name, amb el 9 de setembre com a data prevista de sortida, sempre que, cap virus de mona peluda, interfereixi el procés.

Va a començar a treballar en el nou disc, després de conèixer a Le Almeida i João Casaes, membres de Oruã, amb els que va girar pel Brasil el 2018 per continuar després pels EE.UU. i Europa. Una vegada mesclades les cançons, els dos musics brasilers es van reincorporar la seva banda i Martsch es va fer amb Melanie Radford (Blood Lemon) a la guitarra i Teresa Esguerra (Prism Bitch) a la bateria amb qui possiblement faci la gira de presentació de l’àlbum.

Aquest Understood és el segon avançament. Parla dels malentesos, sobre els riscos, les limitacions i la incertesa, inspirat en el salt frustrat des d’un canó sobre el riu Snake, del popular acròbata Evel Knievel, succeït a la ciutat natal de Martsch, Twin Falls, quan aquest era un nen. Un salt que va resultar ple de desafortunades casualitats i que va acabar com el rosari de l’aurora. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada