dijous, 19 de maig del 2022

UFO ÖVER LAPPLAND, EN DIRECCIÓ A LES ESTRELLES

NOU REGISTRE

No ens deixarem endur per la profunda nova decepció que significa la recent postura del país escandinau, encara que sigui simbòlica. Deixar la neutralitat que portaven mantenint des de feia dècades, per voler pertànyer a un bloc militar, al menys a mi, em repugna.

Però com dèiem al començar, no farem cas de les fastigoses minories governants, i ens centrarem només en la música. En concret, la que fan UFO Över Lappland des d'Umeå, al nord de Suècia. La banda, de matisos psicodèlics i post-rock, que acaben de llançar Spökraketer, centrant-se en aquest segon treball, en cançons més elaborades.



A mitjans de la dècada del 2000 feien les seves primeres passes com a The Magic Lantern. A principies de 2013 ja es van formar com a UFO Över Lappland. El 2016 van editar un primer cassette, de títol homònim, que es va anar reeditant en diferents versions, incloent en vinil, tots en segells suecs. Esgotades les existències, el 2020 el segell nord-americà Burnt Toast Vinyl els hi re-masteritza i re-edita el debut, i ara és de la ma d’aquest mateix segell, que treuen Spökraketer

El nom fa referencia als objectes voladors no-identificats que es van veure per aquell territori durant la dècada de 1940. La fotografia de la portada és de Thomas Christensen, un fotògraf que viu a Groenlàndia, amic de la banda, a qui van demanar una de les seves fotografies de l’aurora polar. Per la megafonia del parlament suec, haurien de posar aquest Blå Vägen, a veure si als que estan escalfant les butaques, amb sort, amb molta sort, se’ls hi transforma el suro que tenen dins dels caps, en una mica de dignitat.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada