dilluns, 9 de maig del 2022

DHIDALAH 認識 i ELS "YÔKAI"

NOU REGISTRE

Els japonesos, son els amos observant. Allò que els hi agrada, ho pillen ràpid i sempre acaben superant l’original. Les causes de que això sigui així, son diverses i per parlar-ne en un altre lloc.

Des de fa anys, en l’aspecte musical, han generat un gran corrent de bandes experimentals que treuen foc pels queixals. Ara tampoc és el moment de posar-se a fer una llista. Julian Cope ho va fer fa poc en el seu fantàstic llibre Japrocksampler.

Una d’aquestes bandes, amb seu a Tokio, pot ser Dhidalah, experts en capturar totes les genialitats d’avantpassats seus, amb inclinacions cap a fluxos de pirotècnia mental. Han tret un parell de cassettes i el mític segell japonès Guruguru Brain (de fa un temps establert a Amsterdam) el 2019 ja els hi va editar l’àlbum Threshold. Ara editen Sensoria, un espaterrant nou disc, construït com ho fan generalment. El seu líder, Kazuyuki Gotoh enregistra alguna sessió que comparteix amb els seus dos companys, Ikuma Kawabe i Masahito Goda, per a continuació, cadascun d’ells, tirar milles.

En aquest disc, amb Soma, ja des del primer minut posen la sexta i apreten el pedal a fons. Pels vint minuts d’aquest Black Shrine, el darrer tema, es van inspirar en els Yōkai, unes criatures de la mitologia japonesa, que viuen a les muntanyes del Japó. Criatures que acabarem empaitant pels carrers suplicant-los la salvació. Al temps.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada