diumenge, 15 de maig del 2022

THE UTOPIA STRONG, MÚSICA PEL COSTAT DRET DEL CERVELL

NOU REGISTRE

Sinuosos passatges que conviden a deixar-se anar. Notes que dibuixen línies en una hipnòtica ziga-zaga. Així és l’espectacular música del trio anglès de còsmic-prog d’electrònica The Utopia Strong.

Es van formar el gener de 2018 mig per casualitat i allò que es va generar entre ells tres, no ho han deixat estar quiet. Kavus Torabi (actual líder de Gong), Steve Davis i Michael J.York (membre de Coil, Current 93), prolífics músics en multitud d’històries, després del seu debut oficial amb l’àlbum homònim editat el 2019, tenen a punt la continuació, enregistrada al llarg de 2020. Es diu International Treasures, que sortirà a mitjans de juny novament via Rocket Recordings.

(fot David Ryder Prangley)

Han compartit un parell de temes, Shepherdess i aquest Castalia. Per a la primera, Kavus Torabi es va fer amb un guzheng (cítara xinesa) que amb la resta de instruments de percussió i vent, converteixen els 7 minuts del tema, en un viatge de psicodèlia pagana. Per contrarestar, Castalia: ‘Va ser una de les primeres cançons que vam treure pel disc, es sentia tan optimista i d’esperit benigna que va ser com un tònic al llarg del període de foscor que va durar mentre gravàvem l’àlbum’ expliquen. ‘Inicialment sembla que no te res a veure amb la resta de cançons, que en conjunt te un to més ombrívol i melancòlic, però al ser la darrera, d’alguna manera li dona un sentit a tot el que passa abans’. Kavus Toravi afegeix que ‘te com aquell tipus de sensació de tancament, ens recorda a Belfast d’Orbital o Sunrain d’Ashra’. El vídeo és de Mike Bourne. La veu que se sent al final és de Katharine Blake, que ja se la va escoltar també al darrer tema del seu anterior àlbum.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada