dissabte, 14 de maig del 2022

CABELL GROC, OMBRE D’ULLS BLAU I LLAVIS VERMELLS MILIONARIS

ART – INSTAL·LACIONS – DISSENY

El 4 d’agost de 1962, finalitzava l’exposició de les llaunes de sopa que Andy Warhol tenia a Los Angeles. L’endemà, Marilyn Monroe traspassava, mig voluntàriament, a l’edat de 36 anys a la mateixa ciutat.

Warhol, dos d’anys més jove, l’havia vist un parell de vegades i evidentment, era una de les que seguia de la vora. Pocs dies després del succés, va comprar una fotografia publicitària de 1950 de l’actriu i la resta és història explicada sobradament.

Seixanta anys després d’aquella exposició de les famoses sopes, la casa de subhastes Christie’s de Nova York ha venut aquest dilluns per 195 milions de dòlars, una altra de les famoses obres de Warhol, Shot Sage Blue Marilyn, convertint-se en l’obra del segle XX, per la que s’ha pagat més. ‘És evident que estem en un mercat d’art amb molta capacitat de recuperació’ va dir Guillaume Cerutti, director de la casa. Es diu que va ser adquirida pel galerista Larry Gagosian, present a la sala. Els diners van cap a la Thoma and Doris Ammann Foundation de Zurich, que és qui va posar a la venda el quadre.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada