dimecres, 11 de maig del 2022

EL MERAVELLÓS AVANT-POP DE GUS ENGLEHORN

NOU REGISTRE (i DISC DE L'ANY)

Gus Englehorn explica que el primer punk i Edgar Allan Poe, son algunes de les seves influències. Li agrada Leonard Cohen, volia ser Frank Black o sinó Daniel Johnston.

Va viure en una cabana al bosc, a Hawai, en un poblat d’Alaska (hi va néixer) que es diu Ninilchik, va recórrer mig mon, a Salt Lake City es va enamorar d’una noia del Quebec (on hi viu), Estée Preda i es van casar en un divendres 13 i es va convertir en la seva companya de banda a la bateria. El 2020 va auto-editar Death And Transfiguration. ‘Els meus amics van dir: oh, genial’, explica i puntualitza que ‘aquest, és una mica més oficial’.

Es diu Dungeon Master, editat per Secret City Records, i és de les coses més bojament genial que he escoltat en molt de temps. Lletres surrealistes, guitarres que agafen vida i els cops de bateria de Estée Preda, que ho posa tot a lloc. Deu cançons escrites sense filtres, com ell mateix explica ‘deixo que sigui el meu susconscient qui condueixi’, el fet de tenir un germà autista potser l’ha ajudat.


edició de cassettes pintats a mà

Les demos per a l’àlbum, les va enregistrar  mentre era a la cabana, a Fossambault-sur-le-Lac, amb PredaAllà et despertes i saps que tots els dies seran exactament iguals, una mica de bojos’. Assegura que seria molt feliç de saber que qui escolti l’àlbum es senti estimulat a crear el seu propi art, que els faci sentir feliços i que ‘no els desanimi massa’. Ho concreta: ‘Crec que és divertit juntar algo realment dement, amb algo realment divertit. M’agrada unir aquest tipus d’emocions contrastades’. Ara es troba de nou al Quebec, preparant una gira que el durà a Europa i mirant d’escriure el que serà el tercer disc. Com l'àlbum, els vídeos no tenen desperdici. Aquí van Exercise Your Demons i Tarantula.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada