diumenge, 29 de maig del 2022

"CHARM CIRCLE", EL CINE QUE NO ES VEU

MÚSICA AL CINEMA ( 3 )

Des d’aquesta pàgina, a l’hora de fer coses, sempre hem sigut del parer d’evitar que l’estat, directament o via qualsevol dels seus tentacles administratius, hi fiqui el nas o les urpes.

Per això, l’èxit de Charm Circle, encara és més important. Aquest documental, és un clar exemple de que es poden fer coses sense haver de ser políticament correcte i lluny del que toca representar o fer. Dirigit, escrit i rodat per la novaiorquesa Nira Burstein des de la seva productora Vacancy Arts, explica la vida dels seus pares i la connexió amb les seves dues germanes, d’una manera absolutament fresca, honesta i divertida.

Nira Burstein

Uri Burstein, el pare - de jove un curiós agent immobiliari - utilitza els episodis que li van passant, per escriure cançons amb la guitarra o el piano. Entre mig d’aquestes més que brillants composicions i a cop d’escenes quotidianes, s’evoquen moments de les seves vides a través de grans moments en la història de la musica: el cantusseig de Ramble on Rose dels Grateful Dead mentre passeja per la casa d’on el banc els farà fora en pocs dies o la versió que canten des d’un escenari improvisat de Don’t Think Twice, It’s All Right de Bob Dylan, el dia que la germana petita es casa amb dues amigues en una boda poliamorosa.

La pel·lícula es va estrenar en el prestigiós Sheffield DocFest de l’any passat, on es va endur el Premi del Públic i la Menció Especial del Premi al Primer Llargmetratge




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada