dijous, 26 d’agost del 2021

CONSTANT FOLLOWER o LA SUBLIMITAT DEL FOLK EXPERIMENTAL

A LA VISTA

El compositor escocès Stephen McAll ens obsequia amb una obra que no podia ser d’un altre manera: cançons carregades d’una sublim percepció de la fugacitat d’aquesta vida.

L’executa acompanyat de la seva banda, Constant Follower i el productor Mark Kramer, que també editarà l’àlbum a traves del seu segell, Shimmy-Disc, juntament amb Joyful Noise Recordings. Kramer parla en aquests termes: ‘No havia escoltat res semblant, amb aquesta força... cada cançó és una espècie com de memorial que pot, o no, haver sigut imaginat o desitjat’. McAll, d’adolescent, va patir un violent enfrontament amb una colla a Glasgow que va fer que es despertés en un hospital, paralitzat parcialment i amb una lesió al cap que el va deixar sense records d’infància. Va trigar uns anys a recuperar-se del tot.

De la família Arab Strap, les seves composicions reconforten l’esperit amb la simplicitat de les coses ben enteses. ‘Tot el que estimem envelleix. Així que estalvia una mica de cor, fins que ho necessitis. Ho necessitaràs. I reserva també algo de temps, fins que el necessitis, el necesitaras’ ens canta a Set Aside Some Time, un dels primers singles compartits. Després d’alguns més, comparteix aquest The Merry Dancers On TV acompanyat d’un vídeo stop-motion de Fiona Burton. La meravella es diu Neither Is, Nor Ever Was.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada