diumenge, 15 d’agost del 2021

GOODBYE BRITISH SEA POWER. HELLO SEA POWER...

A LA VISTA

Goodbye British Sea Power. Hello Sea Power...  No ho diem nosaltres, ho posa la seva pàgina per evitar confusions. A aquestes alçades.

Al meu entendre, una llàstima. Perquè s’acabarà parlant més del canvi de nom que de la música que hi ha en aquest nou àlbum. I, a aquestes alçades, després de vint anys de carrera, que s’hagin de justificar pel nom, vol dir que estem pitjor del que ens pensàvem. Han dit que s’ho han pensat molt, ‘però el nom de British Sea Power ens havia arribat a semblar restrictiu, com un pes que arrossegàvem: la idea de la “prepotència marítima britànica”. I han afegit ‘En aquests darrers temps ha hagut un augment de cert tipus de nacionalisme, aïllant i antagònic, amb el que no volem veure’ns mesclats. I podíem córrer el risc de que se’ns confongués amb aquest. Sempre hem sigut internacionalistes, fet que hem fet evident en cançons com Waving Flags. Esperem que els seguidors de la banda no es sentin menyspreats per aquest re-ajustament’. Arribats aquí, amb la pilota ja ben grossa i com acostuma a passar per no ofendre a ningú, s’han de despenjar amb explicacions com aquesta: ‘Ens agradaria deixar clar que eliminar la paraula ‘britànics’ NO significa cap aversió a les illes britàniques en absolut. Tots ens sentim immensament afortunats d’haver crescut en aquestes illes’.

Ah! El disc molt bé. Es diu Everything Was Forever i sortirà via Golden Chariot, el segell de la banda, l’11 de febrer de 2022. Aquest Two Fingers és el primer avançament. Scott Wilkinson ha explicat sobre la cançó, ‘En part està inspirada en el nostre pare, que sempre saludava amb dos dits, per brindar per persones o fets: Beuré dos dits per això. També hi hem volgut posar un fort desig esperançador, un desig de començar de nou’. Ja es poden escarrassar.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada