divendres, 13 d’agost del 2021

DOT ALLISON, AMB TOTA LA BONA INTENCIÓ

NOU REGISTRE

Dot Allison ens convida a fer una reflexió en clau poètica, del que ha representat a nivell global, aquest darrer any i mig i les seves conseqüències.

Feia molt temps que no sabíem res d’aquella escocesa que el 1993, amb One Dove, i un únic àlbum, va crear grans expectatives. Després, ja en solitari, va continuar una carrera amb alts i baixos, però igual de suggestiva i amb col·laboracions esporàdiques amb gent com Arab Strap o Kevin Shields

El seu àlbum de ‘retorn’, es diu Heart-Shaped Scars, que ha sortit a través del segell anglès SA Recordings. És un disc que transmet uns certs aires de resignació, que ens parla de la necessitat de protegir el medi ambient però a la vegada del què hem de fer al sentir que la veritable fórmula, radica més enllà de les nostres possibilitats. ‘Volia que el disc fos reconfortant com sentir el batec dins l’úter, que impregnés, a través de la música, un retorn a la natura’ explicava sobre l’àlbum. 





Amb aquest disc, Dot Allison ens diu hola de nou, però no de la mateixa manera en que ens va dir a reveure. Son onze cançons intimistes, properes al folk, amb arranjaments acurats, plenes d’imatges evocadores sobre la realitat que ens envolta. Preciosisme musico-social es podria dir.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada