dissabte, 7 d’agost del 2021

DAMON & NAOMI, DÓNA SENTIT A LES COSES

NOU REGISTRE

Van iniciar la seva carrera musical amb una embranzida de la que encara ara se’n parla. Han passat més de trenta anys des d’aquell impuls de creativitat descontrolat per part dels tres membres de Galaxie 500. La descàrrega va resistir tres àlbums.

Després d’allò, Damon Krukowski, Naomi Yang i Dean Wareham, van tenir clar els seus camins respectius. Krukowski i Yang van seguir junts com a Damon & Naomi, fent un deliciós recorregut que va començar amb More Sad Hits (Shimmy Disc – 1992) i que s’estén fins aquest A Sky Record que editen a través del seu propi segell, 20|20|20. Per aquest àlbum, han comptat amb la col·laboració del guitarrista amb base a Tokio, Michio Kurihara – membre de Ghost, entre molts altres fronts – i amb el que ja han treballat en ocasions anteriors.

Dels onze temes recollits en el disc, es fa difícil destacar-ne un. Cadascun d’ells, brilla amb la seva llum pròpia. Comencem a moure’ns com les fulles bressolades per una brisa xafogosa, amb Oceans In Between, per deixar-nos caure suaument amb la balada Between The Wars. A Sailing By, una inspiradíssima veu de Krukowski, volca carretades de sentiment, que ens deixa preocupades – què li va passar? – en una preciosa i pensativa cançó inspirada en el tradicional comunicat The Shipping Forecast de la BBC Radio i que cada nit durant el mal son, escoltaven rutinàriament. Amb Season Without Time, me n’adono que ha passat molt de temps des del darrer cop que una fragància melòdica, no em feia posar la pell de gallina, fet que Invincible se’n carrega de rubricar. Quan arriba The Aftertime, la darrera cançó, es fa inevitable pensar que, en realitat, tot te un sentit.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada