dissabte, 28 d’agost del 2021

NICK CAVE S’ACOMIADA DE... ’EL MILLOR BAR DEL MON’

THE END

Qui vulgui veure-ho, percebrà molt fàcilment que estem vivint el final d’una època. La desaparició d’una forma de viure. ‘Se que tenim problemes més urgents que la demolició d’un petit bar a Sao Paulo, però tot i així, una part de Via Madalena es perdrà quan destrossin aquell lloc, i també una part de mi’, diu Nick Cave.

‘Al bar Mercearia São Pedro, era com un colmado, una botiga d‘abarrotes’ que funcionava també com un bar a l’aire lliure’, explica Cave, ‘I tots els dies, al voltant de les 11, baixava amb Luke – el seu fill – que aleshores tenia un parell d’anys i pujàvem el carrer cap al São Pedro’ i continua ’Seia a Luke en un tamboret al meu costat i menjàvem pastis de formatge. El propietari, Pedro, li explicava coses a Luke fins que els treballadors arribaven per esmorzar. Llavors passàvem de la taula a la vorera de fora el carrer i seiem al sol. Jo llegia o escrivia – d’allà van sortir Ship Song, Papa Won’t Leave You, Henry i Foi Na Cruzmentre fumava i bevia cervesa. Luke llepava un Chupa-Chup que Pedro li havia passat d’amagat, mentre badava amb tot el que passava al seu voltant’.

És un fragment de la resposta del músic des del seu web Red Hand Files a un fan, a la pregunta de què en pensava de que tiressin el lloc per aixecar-hi un edifici d’apartaments de luxe. Nick Cave, a principis de la dècada dels noranta, va viure al barri de Vila Madalena, a prop de Mercearia São Pedro, un període que descriu com ‘senzill i bo, el millor de tots els temps’.

E-D: Pedro, barman, Luke, Cave, l’amic Pamps i un desconegut al Mercearia São Pedro (foto de Peter Semple)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada