dimecres, 7 de febrer del 2024

ANARQUIA SÒNICA

O–D–EX – “BREAKER”

NOU REGISTRE

Escales metàl·liques que pugen cap a naus platejades. Aterratges en camps devastats per la sequera activada i que portaran noves guerres. Ni als soterranis sobreviurem.

Mark Ryan (Mind Spiders, The Marked Men) ha posat en marxa O–D–EX, una proposta de synth noise-punk i acompanyat per Micah Why (Kitbashes, Faux Fox, Mission Giant) que debuta amb Breaker, un àlbum d’onze castanyes que li va llançar a finals de gener Dirtnap Records. Sintetitzadors digitals i samples de bateria desmunten tota relació anterior amb els sons analògics dels que vol descansar un temps. Ryan porta a la realitat física un batibull accelerat d’estrèpits amb els que l’aportació de Micah Why, passa a ser de laboratori.

L’essència del projecte és que és molt immediat. Fent servir el meu vell smapler Electribe i el meu pedal especial de sintetitzador i guitarra digitals, normalment puc ampliar una idea i casi acabar-la. No he de presentar-la a la banda per donar-li cos’ explica Ryan i sobre el sistema afegeix: ‘He estat obsessionat amb el soroll digital i he deixat de preocupar-me per la calidesa analògica. Col·laborar també amb el Micah ha fet que el projecte fos diferent. Li presento la idea i ell afegeix diferents sorolls o formes vocals i m’ajudarà a descompondre-la d’una altra manera’.


En la línia sincopada d’uns Suicide, el duo O–D–EX aporta aquella fracció subversiva al castigat panorama electrònic en que predomina més la disfressa que la creativitat musical. Quan sonin les sirenes, tothom a córrer.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada