diumenge, 18 de febrer del 2024

FRANCES HA

MÚSICS AL CINEMA

Ningú no és perfecte. Aquesta frase amb la que acaba la famosa comèdia de Billy Wilder, Some Like It Hot, ens va perfecte per parlar de Frances Ha.

És una pel·lícula dirigida per Noah Baumbach, que a finals de la dècada dels 90 va formar part del grup de directors de la nova fornada al costat de Wes Anderson o Spike Jonze. Està protagonitzada per Greta Gerwig que va debutar amb la fresca Nights and Weekends (2008) – que co-dirigia amb Joe Swanberg – i que tristament ha acabat dirigint Barbie (2023). Ningú no és perfecte.


A la meitat de la pel·lícula aproximadament, es roda l’escena d’un sopar amb la protagonista i uns quants amics, entre els que hi veiem a Dean Wareham (Galaxie 500, Luna) i Britta Phillips (Ultra Baby Fat, Luna, Dean & Britta) – que crec encara son parella a la vida real.





La pel·lícula, tot i ser del 2012, toca un tema d’actualitat. És la història de Frances, una noia que amb 27 anys es troba en crisi permanent i més fora de lloc que un barceloní a l’Eixample. Funciona molt bé, amb bones interpretacions, diàlegs àgils i una molt bona fotografia en blanc i negre, tot plegat molt Woody Allen. S’inclou Million Dollar Doll, un tema d’ells dos i que apareix en l’àlbum Luck Or Magic de Britta Phillips (Double Feature Records – 2016).






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada