diumenge, 4 de febrer del 2024

MOLT MÉS QUE LA SUMA DE LES PARTS

FALSE TRACKS – “HYMN FOR TERROR”

NOU REGISTRE

La unió fa la força. El cuarteto False Tracks aporten les seves experiències en altres mogudes i el resultat ens provoca una estimulant reacció.

Son Jayme Guokas, guitarra (Ex-Friends, The Snow Fairies, Glitter), Mike Hammel, bateria (Pink Skull, The Ropers, The Vexers, Lilys), Greg Pavlovcak, veu i guitarra (The Castaway Stones, The Saturday People, The Ropers) i Jamie Wilson, baix i veu (Royal Shoals), tots quatre tenen el cul pelat de moure’s per l’escena musical underground de Filadèlfia. Provenen d’un munt de bandes que fa que sigui difícil de comptabilitzar.

Després d’un grapat d’edicions digitals, des de fa gairebé 10 anys, treuen el seu primer esperadíssim LP en vinil. Es diu Hymn For Terror, el van enregistrar entre el 2021 i 2023 als estudis Uniform Recording de la mà de Jeff Ziegler i els hi ha llançat a finals de gener Strange Mono Records. ‘Tots nosaltres hem treballat amb en Jeff durant els darrers 20 anys. Tolera molt bé les nostres males maneres. Per sort, els nostres gustos han evolucionat en paral·lel als seus, pel que sap reconèixer fàcilment el que ens agrada i el que no. És com estar amb un vell amic’ asseguren.

És un àlbum on mostren les diferents tendències de les que provenen i enriqueixen el producte final. ‘El concepte era combinar guitarres atmosfèriques, ritmes cinètics i primaris amb narratives sobrenaturals on ànimes perdudes, monstres i extraterrestres son obligats a donar voltes. Entremig dels projectes de cadascú, hi va haver l’ocasió de reunir-nos per divertir-nos i fer música. De bon començament hi havia una norma: no estan permeses les cançons de més de 2 minuts. Després de la primera demo la norma se’n va anar a fer punyetes’ llegim a la bandcamp d’Strange Mono sobre el procés del disc.


El disc comença amb Suspended Animation, una cançó que fa d’altaveu de tot el que escoltarem a continuació. Un reguitzell de 14 cançons amb tirabuixons new wave, art-rock, pop-alternatiu i llicències kraut com en la inductiva Dark Room. Tots els beneficis ingressats aniran destinats a Homies Helping Homies (HHH) – fundat arrel de l’assassinat de George Floyd – un col·lectiu d’ajut cap a la comunitat de Point Breeze de Filadèlfia, contra l’apartheid i la gentrificació, pràctiques actuals que continuen empobrint a les persones.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada