divendres, 6 d’octubre del 2023

CANVIS INEVITABLES?

SLEATER-KINNEY – LITTLE ROPE

A LA VISTA

Buenu, les coses no son sempre com a una li agradaria que fossin.

Sleater-Kinney ja es pot dir sense por a quedar malament, que ha passat, de formar part d’aquell gloriós moviment riot grrrl, al moviment riot pffff. De fet, quan el juliol de 2019, Janet Weiss va anunciar que deixava a les seves companyes degut a la nova direcció que estava agafant el grup, ja es veia com acabaria la cosa. Queden a la quinta forca, no només temporalment, obres com Dig Me Out o One Beat, carregades de mala llet i temperament visceral.

(fot AP/Chris Pizzello)

Ara, Corin Tucker i Carrie Brownstein han anunciat un nou disc. Es diu Little Rope, l’han enregistrat a Flora Recording & Playback, al mateix Portland, amb un productor premiat en els “grammy” i te prevista la seva sortida per la segona quinzena de gener de 2024 via Loma Vista Recordings.

És el segon àlbum des de la sortida de Janet Weis, i al que possiblement se li vegi la cua del dimoni. S’hi escolta, a més de les ja habituals interpretacions sobre les injustícies que ens envolten, un dol personal. El de la pèrdua de la mare i el padrastre de Brownstein la tardor passada, en un accident de cotxe de viatge per Itàlia. Tot i que l’estructura del disc, sembla que ja estava gairebé enllestida a mitjans de 2022.


Consta de 10 cançons que van d’excessivament escrupoloses a excessivament enganxoses i elaborades. Hell, obre el disc i és el primer single. Tucker explica: ‘Mentre la cançó lluita amb les injustícies, ens deixa en un lloc i un temps i a la vegada una emoció de impotència i frustració... i també de revelació sobre quant de control havíem donat a aquell moment’.

La música, per a mi, és un ritual molt sagrat i, per tant, molt proper a l’oració. Tornar a tocar la guitarra i cantar, crec que en realitat és una manera molt natural, probablement molt antiga, de processar el dolor’, diu al seu torn Brownstein. Bé, algun profit se’n traurà. 




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada