dijous, 12 d’octubre del 2023

UNA MENT INQUIETA

ELAINE MALONE – PYRRHIC

NOU REGISTRE

Anotació del dia: celebrar un genocidi i enaltir el patriotisme nociu és el que algunes avui celebren. O donem alguna puntada de peu o mirem de passar-hi de puntetes. Fi de l’anotació.

Aquesta músic de l’encantadora ciutat de Limerick, es va traslladar a Cork, des d’on porta més d’una dècada formant part de la seva activa escena experimental. El 2018 va treure l’EP Land i ara debuta amb el seu primer treball com Elaine Malone amb aquest Pyrrhic, una bomba de psych-folk, enregistrat amb Cathal MacGabhann (The Altered Hours) el 2021 i que li ha editat el segell de Dundalk Pizza Pizza Records.

El nom del disc l’ha extret del concepte dramàtic de victòria pírrica, d’aquí que la temàtica principal sigui la carnisseria psicològica a la que triomfalment ens condueix. Ho fa acompanyada de Sam Clague (Crying Loser), Ruairí Dale (Elastic Sleep) i James Christie (The Bonk).

Amb l'estil propi que ha sabut construir-se, s’hi poden escoltar un ampli espectre de influències que passen per les obres de Neu!, Nico o Cocteau Twins. Passades pel turmix, ho ajusta amb l'empremta que li sorgeix dels seus altres projectes, com l’esfereidor folk de Mantua, el punk de Land Crabs, el krautrock de Soft Focus o l’experimentació amb els portuguesos Pôt-Pot.


Els 9 temes que conformen l’àlbum, ens aixopluguen d’efemèrides miserables. Des de la que obre el disc, la punyent Open Season, amb la carícia d’una guitarra que a mitat de la cançó es transforma creant una paret de soroll o aquesta bella Moontread, amb la que desafia els pecats de totes les mortals amb una inquietud que s’hauria d’encomanar.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada