diumenge, 29 d’octubre del 2023

CRÒNICA ÈPICA

THE ISLAND BOOK OF RECORDS VOLUME I

1959 – 1968

editat per: NEIL STOREY

publicat per: MANCHESTER UNIVERSITY PRESS

LLIBRE

Som davant d’un treball arqueològic que farà les delícies de totes les aficionades a descobrir bocins d’història musical.

L’ex-cap de premsa de Island Records, Neil Storey, que es va posar a la feina fa més de 15 anys, ha promès que aquest llibre, i el següent, que rastregen la història del mític segell, son tot el més definitiu possible que es pot aconseguir. El període va des del primer llançament de la companyia a Jamaica el 1959, fins que Chris Blackwell va vendre el segell el 1989.

La primera setmana d’aquest mes d’octubre, va sortir el primer volum, que documenta en 392 pàgines, tots els àlbums llançats pel segell entre 1959 i finals de 1968. Cada llançament està il·lustrat amb portades (incloent edicions no angleses), etiquetes, folletos, entrades de concerts, anuncis i l’extra d’àlbums inèdits, programats, però no arribats ha editar.

Neil Storey

També s’hi troben entrevistes amb els músics, dissenyadors, fotògrafs i productors que van treballar en cada llançament, així com amb Chris Blackwell, el seu fundador. 




El llibre està dissenyat per Jayne Gould, ex-directora creativa d’Associated Newspapers i actualment directora d’art de Tatler, el magazine britànic dedicat al mon pijo. Pel llibre en demanen £85.00, sobre uns 100 € (més despeses). Està previst que a finals de l’any que ve, la MUP editi el Volum II (1969-1970). Caldrà anar fent guardiola.

 
Chris Blackwell



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada