diumenge, 15 d’octubre del 2023

ENTENDRE AQUEST MON i NO UN ALTRE

SOFT SCIENCE – "LINES"  (USA)

NOU REGISTRE

Aires de que alguna cosa transcendent ha de passar. Com si demanessin pas, la música de la nova entrega de Soft Science, posa l’intermitent per avisar de l’avançament

Des de sempre, les seves composicions provoquen que posem en elles tots els sentits. És un dream-pop amb capes de guitarres agrupades que desafien contínuament el següent pas a fer. Així, amb la veterania que els hi dona el temps i la feina ben feta, mantenen la frescor ideològica del moviment, nascut a finals de la dècada vuitanta.

La banda de Sacramento es va formar el 2009 de la xispa que hi va haver entre Katie Haley (Holiday Flyer, California Oranges) i els germans Ross i Matt Levine (The Tank, Welt, California Oranges). En una dilatada carrera, aquest Lines, al carrer des de fa un mes via Spinout Nuggets a Europa, és el quart àlbum, continuació d’aquell Maps (Test Pattern Records – 2018) que els va convertir en uns clàssics de la melodia sorollosa.

S’hi van posar a treballar immediatament després del llançament de Maps, afortunadament per a ells a l’estudi de que disposen a casa seva, sense que ningú els emprenyés durant el malson persecutori.

Aquesta sensació de fer el que toca fer, sense pressions externes, és alliberada en aquest disc. True se sent com un himne a la comprensió. ‘En realitat la cançó explora el sentiment de que allò que creus fantàstic, no ho és tant. Entenent-ho, reconeixes l’esperança d’allò real i veritable’ expliquen.

El vídeo que acompanya al tema, és un fragment de la pel·lícula de 1946, The Strange Love Of Martha Ivers. ‘Vam pensar que seria genial muntar-la amb una pel·lícula antiga que persegueix una història complicada’. Amb les seves 10 cançons, l’àlbum pretén tractar les complexitats que comporta viure en el nostre mon digital i accelerat... sense sortir-ne gaire abonyegada.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada