dijous, 24 de març del 2022

CAPTURAR L’AMOR o MORIR EN L’INTENT

HARUHIKO KAWAGUCHI

ART – INSTAL·LACIONS – DISSENY

Les descriu com una ‘foto familiar commemorativa’, que amb el nom de Flesh Love, ho ha convertit casi en una missió que dura dues dècades.

Kawaguchi és un fotògraf nascut a Tokio el 1971 i les seves fotografies, sèries en les que porta anys treballant, estan donant la volta al mon. Explica que la seva obra va principalment sobre l’amor i la connexió humana en les seves diferents formes. 


Quan va començar, buscava voluntaris entre els seus amics i els amics dels seus amics. Va comprovar que el màxim que podien aguantar sense aire eren 15 segons. Així que va decidir establir com a norma 10 segons, abans d’obrir la bossa, independentment de si havia pogut fer la foto o no.  Actualment hi ha un equip de set persones al darrera d’elles. Una, està sempre preparada per obrir la bossa en cas d’emergència i te a mà una bombona d’oxigen. 



Volia visualitzar la intimitat i l’amor entre parelles. Explica que es va inspirar en El Convit, el diàleg de Plató, on el filòsof deia que els homes i les dones, alguna vegada van ser éssers únics, amb quatre braços, quatre cames i dues cares, abans que Zeus els partís per la meitat. Les fotos més recents, contenen un altre missatge diferent, tot i que la tècnica segueix sent la mateixa. ‘Aquestes impliquen un missatge de connexió amb el mon exterior i expressen amor per tot igual, no només per a elles mateixes’ assegura el fotògraf.


Amb el nom de Photographer Al, en referència a la computadora de la nau de 2001 de Kubrick, ara que amb els darrers treballs ja ha embolicat cases senceres, està engrescat en envasar al buit tot un parc. També està liat filmant una sèrie que es diu Washing Machines, que no te res a veure amb l’àlbum de Sonic Youth, però sí en entaforar a gent dintre d’una rentadora.







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada