dijous, 17 de març del 2022

"NO A LA GUERRA" EN ELS LLUMINOSOS DE TOT EL MON

DINÀMIQUES DE MASSES

A Yoko Ono sempre li he tingut molt de respecte. Cadascuna que en tingui l’opinió que vulgui, però la meva, a partir del que he vist i escoltat, és declaradament de fan incondicional. Dit això, puc continuar amb la notícia de la seva darrera acció. 

Tots els dies de març a les 8:22 pm hora de Nova York, s’interromprà la publicitat que aparegui a les pantalles publicitàries digitals de leds d’espais públics com Times Square, Piccadilly Circus, K-Pop Square de Seul, i d’altres com les de les ciutats de Berlín, Los Angeles, Melbourne i Milà i apareixerà per uns minuts el mític text, obra de Lennon i Ono: IMAGINE PEACE

Nova York - image © CIRCA

Londres - image © CIRCA

Amb aquest lluminós retorn del famós missatge, a més, hi ha una impressió d’edició limitada, amb tots els beneficis destinats al Fons Central de Resposta a Emergències de l’ONU. ‘Imaginar és una cosa que tots podem fer, inclús quan tenim diferents opinions sobre com arribar-hi’, va dir en un comunicat de premsa.

Doncs per la meva part, imagino que el missatge va adreçat als més de 25 conflictes armats que hi ha al mon i en cap de concret, tots amb les mateixes conseqüències: mort i patiment entre població innocent.

Per recordar-ne només alguns:

La d’Afganistan, que porta més de 20 anys, amb casi 200.000 morts, dels quals una quarta part, només dels darrers dos anys i la majoria d'ells civils.

La del Iemen, entre un sector de la població i el govern, amb el suport d’Occident, l’Aràbia Saudita i els Estats Units, òbviament. Només l’últim any, més de 20.000 víctimes.

La guerra Israel-Palestina, de la que a hores d’ara ja s’ha perdut el recompte de víctimes.

La de Síria, amb més de 300.000 morts.

La de la República del Congo i zona adjacent, la que és coneguda com ‘la Guerra Mundial Africana’ per la quantitat de països obertament afectats. La raó: el control del jaciments de diamants, or i coltan. Hi ha comptabilitzades més de 350.000 víctimes i 2.500.000 de morts de gana i malalties directament relacionades.

La d’Algèria, que s’ha començat a enquistar, amb més de 150.000 víctimes. En aquests moments però, sembla que s’han agafat un descans.

No oblidem tampoc la del Kurdistan, escampats els pobres kurds, entre Iraq, Iran i Turquia.

Ah!... i la d’Ucraïna, que de fet es veu que ja fa uns anys que dura encara que per a nosaltres, desinformats pels periodistes, sembla que acabi de començar. Es veu que porten més de 10.000 morts des que fa una dècada van començar a disputar-se ves a saber quins negocis.

Però ara és la guerra que està de moda i el Còvid es diu Putin.

Berlin - image © CIRCA

Milà - image © CIRCA

Seül - imatge Hyunjun Lee

West Hollywood - image © CIRCA


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada