dimarts, 8 de març del 2022

SIUSPLAU, UN BITLLET PER A LA “VULVA SPACESHIP”

8 DE MARÇ – DIA INTERNACIONAL DE LES DONES (A SEQUES)

EMBOLICA QUE FA FORT

Cada nou dia que passa, veig que la societat – la de la gran massa – va de pet cap a el punt de ‘no retorn’. Per això és convenient anar pensant en canviar d’ubicació, ni que sigui a bord de la Vulva Spaceship.

El col·lectiu alemany d’art-feminista WBF? (Wer Braucht Feminismus?) ha presentat un nou concepte de nau per solcar l’espai amb la intenció de contrarestar la omnipresència de naus espacials fàl·liques. L’objectiu és ‘restaurar la igualtat de gènere en el cosmos’. Per això han creat el concepte Vulva Spaceship i han iniciat una campanya de recollida de signatures – se’n necessiten 500.000 – a change.org demanant a l’Agencia Espacial Europea que consideri el projecte.

El projecte afegeix una altra dimensió a la representació de la humanitat a l’espai exterior i comunica al mon que qualsevol te un lloc en l’univers, independentment dels seus genitals’, van dir des de l’organització. Afegeixen que la nau seria ‘sorprenentment aerodinàmica’, perquè la forma de V generaria poca resistència quan l’aparell abandonés l’atmosfera terrestre. Està clar que una cosa no treu l’altre.

És hora de nous símbols a l’espai. L’espai és per a totes!’ diu Jasmin Mittag, fundadora de la WBF? l’artista i activista que va fundar el col·lectiu el 2012 amb l’obvia intenció de posar les coses al seu lloc. ‘La nostra missió, és demostrar al mon que la igualtat de gènere te inclús un lloc a l’espai. No només estem inspirant els viatges a l’espai, sinó que també estem re-escrivint la narrativa de gènere’. Que ningú ni ninguna ni ningune s’ofengui, però i una nau en forma de barretina?

Jasmin Mittag


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada