dimecres, 16 de març del 2022

MÚSIQUES DISPERSES 2022

LLEIDA – DIFERENTS ESPAIS

del 17 al 19 de març 2022

CONCERTS

Aquest cap de setmana es celebrarà la 15èna edició del MUD. Un dels esdeveniments amb el que es pot mesurar l'estat de salut musical d'artistes i afeccionades de la nostra àrea més propera, tant a dalt com a baix de l'escenari, entre alguns altres que venen d'una mica més enllà.

Dijous, hi haurà el concert que obrirà la tanda amb el duo Tarta Relena al Teatre de l’Escorxador. El festival, en mans ara d’Arnau Sabaté, la selecció d’artistes participants tenen tots un clar exponent en el tempteig pel descobriment, a partir del treball entre la música d’arrel i experimental, seguint el camí traçat per Antoni Gorgues, l’antic director. Entre altres opcions, s’hi podrà veure l’esperada proposta col·laborativa, si es pot dir així, del veterà Juli Bustamante i la jove Clara Viñals

Juli Bustamante
(fot David Fernández)

El neo-folk de la basca Verde Prato, practicat amb caixes de ritmes en lloc dels instruments tradicionals. També, en una oportunitat especialment d'agraïr, a Jon Collin, que potser pel fet d'estar instal·lat a Estocolm, ens va descobrint tots els seus mitificats paisatges, a través de suggestives simfonies. Diuen, que per a l'ocasió, s'acompanyarà d'un Nyckelharpa, l'instrument tradicional suec. 

Verde Prato

Jon Collin

L’extraordinària cantant anglesa Joanne Robertson, de la que podrem escoltar les melodies d’un altre mon, el seu, com les del disc Painting Stupid Girl (World Music – 2020) o el més recent àlbum editat amb Sidsel Meineche Hansen, Alien Baby (Tenderbooks – 2021). Una altra de les ofertes interessants, la dels anglo-turcs Kit Sebastian, el duo Kit Martin i Merve Erdem, i les seves propostes jazzístiques-tropicalies-swingueres, per primera vegada per terres catalanes. Tot plegat, per sucar-hi pa.




Kit Sebastian

dijous 17 de març
21:00h - Teatre de l'Escorxador - Tarta Relena
22:00h - Cafè del TeatreDofí Malalt (amb banda)

divendres 18 de març
19:00h - Església de Sant Martí - Arnau Obiols
20:30h - La PaneraXavier Baró
22:00h - Cafè del Teatre - Verde Prato + Juli Bustamante i Clara Viñals

dissabte 19 de març
13:00h  Grans Records - Death is no the end (dj)
19:00h - Església de Sant MartíJon Collin + Joanne Robertson
20:30h - Dipòsit del Pla de l'Aigua - Ubaldo
22:00h - Cafè del Teatre - Ferran Palau + Kit Sebastian


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada