dilluns, 21 de març del 2022

LA FAMOSA FOTO D’ALDRIN DE PASSEIG PER LA LLUNA, ES VEN PER 7.700 DÒLARS

ART – INSTAL·LACIONS – DISSENY

Les fotos que Neil Armstrong i Buzz Aldrin es van fer com uns turistes més, en el seu passeig per la Lluna, van sortir a subhasta aquesta segona setmana de mes a Bruun Rasmussen Auctioneers de Copenhaguen.

Segons es va fer saber, la sèrie de fotografies, un total de 74, surten dels arxius originals de la NASA i pertanyen a la famosa missió de l’Apollo 11 de 1969. La foto estrella va ser la que es veu a Aldrin dins del seu vestit d’astronauta i el reflexa d’Armstrong que li fa la foto en la visera del casc. La imatge va ser portada a Life i National Geographic i es va convertir automàticament en una de les imatges de la dècada.

Aquesta es va vendre per 7.700 dòlars. En el lot, n'hi havia d'altres, com la primera que es va fer de la Terra durant la missió de l'Apollo 8 un any abans, per la que s'en van pagar 13.100. Les fotos estaven valorades entre els 192.000 i els 270.000 dòlars, sent adjudicades a la de tres, per 172.000, sense arribar a les expectatives existents. ‘El que feia que fos un lot únic, és el volum de la col·lecció i el fet de que no es veu un conjunt com aquest en el mercat de l’art tots els dies’, va dir a Reuters el director de vendes Kasper Nielsen abans de començar la subhasta. No es va revelar ni la identitat del venedor ni la del comprador. Com tampoc si el que es veu és en realitat la Lluna o un plató en un hangar d’un complex secret. O sigui, que seguim igual.

Aldrin en una foto del gener de l’any passat quan en va fer 91

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada