dilluns, 14 de març del 2022

YĪN YĪN, CÒSMIC–DANCE PER MATAR LES PENES

NOU REGISTRE

Espero que si hi ha algú que llegeixi aquestes ratlles, em sàpiga disculpar la inclusió de la banda de Maastricht YĪN YĪN en aquest espai.

A vegades, ens agrada deixar-nos portar. En aquesta ocasió, és la mescla de influències de la musica del sud i del sud-est asiàtic amb l’italo-dance. Una cosa així, vol dir que hi entrem en compte. 

YĪN YĪN es van posar les piles gairebé per casualitat. Els holandesos Yves Lennertz i Kees Berkers, organitzaven festes a la tristament recordada ciutat de Maastricht i enregistraven algunes de les sessions que tenien el seu èxit entre els ballarucos holandesos, perquè de guiris allà, per sort per ells, no en tenen gaires. Yves Lennertz ens en fa cinc cèntims: ‘Vam decidir fer un pas més enllà i vam organitzar un show en viu amb alguns amics i a partir de llavors vam decidir convertir-nos en una banda. Son Remy Scheren, al baix, Robbert Verwijlen als teclats i Jerome Cardynaals i Gino Bombrini a la percussió’.

Amb el seu debut The Rabbit that Hunts Tigers (Les Disques Bongo Joe – 2019) ja es van fer un lloc en les músiques de pistes de ball (pistes de què?) amb l’sci-fi de sèrie B, rollo els francesos i el seu popular Yamasuki que va perforar pistes el 1971. Amb aquest segon treball, The Age Of Aquarius, editat per Glitterbeat Records redoblen els timbals i teclats sintetitzats i samples en una nova demostració de que qui no s’ho passa bé, és perquè és un sonso declarat.

La intró de Satya Yuga, ens obre la porta a la pista de ball d’un local que tant podria estar a Lloret com a Bangkok, per entendre’ns. Des de la cabina, punxen Chong Wang i Shēnzou V. Ritmes funky a preu fet amb música de fons d’un cinema de Chinatown. De Faiyadansu expliquen que la va inspirar un ritme trobat en un antic disc tradicional japonès de koto. ‘Com DJ’s i col·leccionistes, trobem discos asiàtics molt interessants amb els que ens inspirem [...] Les escales pentatòniques tenen una vibració especial, diferent a l’occidental a la que estem acostumats’ expliquen.


De The Age Of Aquarius, que dona nom a l’àlbum, diuen que ‘és l’edat en la que ens trobem ara. Segons l’astrologia, hi haurà canvis i successos dramàtics al planeta. L’Era d’Aquari és de canvis. Durant aquest temps, la humanitat pren el control de la terra i del seu propi destí. És un temps de conflicte i pecat, amb resultats incerts’. Tanquen amb Kali Yuga, que en l’hinduisme representa el quart i el pitjor dels yugas (les edats del mon).

Son com l’alegria de “la huerta”. O sigui que millor que ens posem a ballar, a beure, droga’ns i follar tot el que puguem i això que ens en durem.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada