dijous, 24 de març del 2022

MAVIS STAPLES & LEVON HELM, UNA PARELLA D’OR

NOU REGISTRE

Mai se’m va passar pel cap que podria ser la darrera vegada que ens veuríem’ diu Mavis Staples de 82 anys, referint-se a Levon Helm, quan parla de les gravacions que van compartir el 2011 i que han acabat en aquest disc.

Es diu Carry Me Home, un àlbum de música en viu que va gravar amb el músic de The Band, a Woodstock, NY. Mesos després, ja en el 2012, Levon Helm traspassava, amb 71 anys. Per ell, les relacions amb Robbie Robertson, desafortunadament, no fluïen. En la jornada de la introducció en el Saló de la Fama, Helm els va plantar, per què no se’l volia ni creuar. Per desgràcia, aquestes coses passen a les millors famílies.

Parlar de Mavis Staples és parlar d’una llegenda viva del gospel, el R&B i el soul, així com també de l’activisme social. Ella era de les que desobeïa lleis. Que per això estan. Tant amb la família The Staple Singers des de finals dels anys 50, fins la posterior carrera sola a partir de finals dels 60, la trajectòria d’aquesta meravellosa veu no ha fet més que acumular grans moments per la música i de retruc, per aquest mon cada cop més alienat. L'àlbum sortirà via el segell Anti- Records la tercera setmana de maig. 

Mavis Staples ho defineix molt be: ‘Estava tan ple de vida i se’l veia tan feliç aquella setmana. Era el mateix vell Levon que sempre havia conegut, tan sols una ànima lluminosa, per dins i per fora’. 




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada