dissabte, 26 de març del 2022

IRMA VEP

MÚSICA al CINEMA  ( 1 )

Fa temps que ens ronda pel cap anar visualitzant el fort vincle “cine & música”. Hi ha moltes escenes en el mon del setè art, en que una cançó passa a ser com la salsa "Espinaler" pels berberetxos.

Irma Vep és una pel·lícula francesa d’Olivier Assayas, rodada el 1996 i protagonitzada per Maggie Cheung, Antoine Basler i Nathalie Richard entre altres, i amb una escena que brilla especialment, per l’aparició de la mítica Bulle Ogier. El film narra en format satíric, una història del gènere cinema dins del cinema, a partir de l’intent de rodar un remake del clàssic francès de Louis Feuillade, sobre la banda de malfactores que es fan dir “les vampires”.

En ell hi trobem tres fragments amb tres músiques diferents: (1) Tunic (Song for Karen) de Sonic Youth, que a més es veu a la protagonista a la seva habitació d’hotel amb l’insert d’una copia de Goo a la mà, (2) Soukora d’Ali Farka Toure & Ry Cooder, en un trajecte de les dues protagonistes dalt d’una scooter pels carrers de París en direcció a un sopar, on acaben posant el vinil amb la versió de (3) Bonnie and Clyde interpretada per Luna. Per amants del bon cinema costumista francès.


 

 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada