divendres, 18 de març del 2022

UN HOMENATGE PER FORÇA? NO GRÀCIES

MONTJUÏC, EL PARC D’ATRACCIONS

Castell de Montjuïc – Barcelona

fins el 12 de juny de 2022

EXPOSICIÓ

El tema en qüestió, un parc d’atraccions antic i desaparegut, donaria per molt. La llàstima és que es tracta del Parc d’Atraccions de Montjuïc, fet per obra de la desgràcia amb potes del Porcioles. Per postres, el va inaugurar el mateix Paquito ‘el dictador’ in person. Però, per Déu!, quina poca gràcia de recordatori.

Segur que el Samaranch, l’altre feixista honorífic de Barcelona, també corria per allà el primer dia. Ja llavors, igual que ara, deien que el turisme que portaria, donaria molts calerons a la ciutat, que era bo pels barcelonins. Com es pot veure, continuen manant les mateixes famílies.

Afortunadament, les seves atraccions amb el pas del temps, van donar un toc entranyable, és cert. Però com diu un anònim en un dels curts que es passen, ‘quan van tancar, no es va alçar cap veu lamentant-ho i ni una veu en contra. Va tancar i es va acabar’.

Al final, l’exposició que l’ajuntament li dedica en el nefast castell, fa honor a la tristesa d’aleshores, que és la mateixa d’ara. Quatre cartrons, quatre fotos descolorides i una sirena que no fa ni mica de gràcia. Quaranta anys després de tancar, el seu llegat segueix fent pena. En resum, una visita recomanada només per a la nova espècie de persones que es creuen tot el que els diuen.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada