divendres, 4 de març del 2022

PETER DOHERTY & FRÉDÉRIC LO, INVOQUEN L’ESPERIT INDIE DELS 90

NOU REGISTRE

Si hi ha un disc fruit del confinament, és aquest. Però d’un confinament personal, res a veure amb el polític-social a que ens vam veure arrossegades. El mateix Doherty explica que aquest disc és el resultat d’ ‘anar cap a dins’.

The Fantasy Life Of Poetry & Crime és el fruit d’aquests anys en que ha estat treballant en la seva desintoxicació: ‘Gran part del disc va sorgir del temps que vaig estar a Margate – població que fa triangle amb Canterbury i Dover – abans d’enclaustrar-me a Normandia i allunyar-me d’Anglaterra i les addicions’, explica. Amb forts lligams amb la França, no és estrany que pel seu nou àlbum, es liés amb el músic, productor i arranjador resident a París Frédéric Lo. ‘Erem com un duo de compositors i estàvem encantats, perquè parlàvem molt dels Smiths, de The Clash i dels Beatles. Quan en aquest àlbum, Pete crida, és una mica com a l’estil de John Lennon, i jo toco la música com si fossin melodies pop dels 60’ explica Frédéric Lo. Per la seva banda, Doherty ha explicat que aquestes cançons neixen de la seva vida lliure de drogues – recordem que porta així des de 2019 – i l’amor que ell i Lo tenen per l’indie pop de dècades passades.

Produït per Frédéric Lo, The Fantasy Life of Poetry & Crime va ser enregistrat a Cateuil, a Étretat (Normandia) i a l’Studio Water Music de París, i ha estat mesclat per François Delabrière a l’Studio Moderne, també de París. Totes les lletres son de Peter Doherty i la música de Frédéric Lo. Sortirà a mitjans d’aquest mes a través d’Strap Originals, el propi segell de Doherty. El presentaran en una gira per Europa durant aquest mes de maig. De moment han compartit You Can't Keep It From Me Forever i el tema que dona títol a l’àlbum. 




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada