dimecres, 16 d’agost del 2023

FINALMENT, EL DISC DE THE FIVE YEAR PLAN

REGISTRES OCULTS

Donar una segona oportunitat i tirar endavant un projecte en el que sempre has cregut, encara que en unes noves cirscumstàncies – i la sort – que un dia, com en el cas de The Five Year Plan, no van tenir, és molt saludable

A principis dels 80, Tim Rippington i Rob Pursey eren dos nois de Bristol que com tants altres, van quedar atrapats per la música. Es van posar a compondre i amb el suport de Subway Records, que aleshores estava a punt d’apareixer, van poder enregistrar algunes demos amb les que no van aixecar masses passions, tot i que John Peel els hi va radiar alguna. Decepcionats, ho van deixar córrer i tothom cap a casa. Aquí és on hem de donar la raó a tots aquells que ens aconsellen que no hem de tirar res i guardar-ho tot.

Rippington es trobava l’any passat a casa avorrit i es va posar a escoltar les velles cintes. Va pensar que era una llàstima que aquelles cançons, escrites gairebé feia quatre dècades, no veiessin mai la llum. Va trucar als seus ex-companys, Katy West (veu), Rob Pursey (baix), David Squire (teclats) i Phil Cox (bateria) i tots van estar d’acord en donar aquesta segona oportunitat.

El disc es diu 1985 i surt aquesta primera setmana de setembre via Breaking Down Recordings. Es va enregistrar sencer de nou (només les parts de la bateria s’han reproduït de l’original donat la incomparexensa de Cox). ‘Va ser com obrir un antic diari i tenir un flash de la persona que eres fa 38 anys’ explica Rob Pursey.


Actualment Rippington dirigeix Breaking Down Recordings i continuan en actiu tocant en diferents bandes, entre les que hi ha hagut The Flatmates. Pursey va estar a Talulah Gosh, després a Heavenly i ara juntamet amb Amelia Fletcher, a The Catenary Wires entre altres formacions. Squire va crear la seva pròpia banda i Katy West senzillament va preferir escoltar la música dels altres. Fins fa un any.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada