diumenge, 16 de juny del 2024

PATRONS CLÀSSICS

MERCURY REV – “BORN HORSES”

A LA VISTA

La mitificada banda dels 90 Mercury Rev, ha confirmat en mig de declaracions filosòfiques, la publicació de nou disc.

Hem celebrat la confiança tàcita en l’estàtua que ja està dins del marbre. Hem deixat que el temps reveli el que sempre ha estat allà’. Així argumenten Born Horses, el seu nou disc que sortirà via Bella Union la primera setmana de setembre. Serà el disc número 9 de Mercury Rev i el primer amb temes propis en també 9 anys, després de The Light In You (Bella Union – 2015).

Ha estat enregistrat, en part, al llarg dels darrers anys a l’estudi propi a Catskills, i la mescla ha anat a càrrec de Peter Katis (The National, Interpol). A més dels co-liders Jonathan Donahue i Sean "Grasshopper" Mackowiak, per a la reaparició han comptat amb els teclats de l’austríaca Marion Genser a més dels de Jesse Chandler, el contrabaix de Martin Keith, la trompeta de Jim Burgess i la bateria de Jeff Lipstein.

Els 8 temes que componen el disc, els han descrit com ‘una brillant recerca de psych-jazz-folk-barroc-ambient'. Grasshopper comenta al respecte: Quan Jonathan i jo ens vam conèixer, una cosa que ens va unir va ser la pel·lícula i la banda sonora de Blade Runner, aquesta sensació de passat i futur, l’ambient inquietant de cine negre i novel·la romàntica del futur... Born Horses segueix bevent d’això’.

Expliquen que ‘quan mirem les estrelles que hi ha al cel, les llums parpellejants semblen aleatòries. Si poguéssim allunyar-nos i veure totes les galàxies girant unes al voltant de les altres, veuríem un ordre en elles. Només son patrons a sobre de patrons...’ I nosaltres personetes damunt de personetes. Per la seva part Donahue diu: ‘En un món orientat al pop, de nou ens sentim fora de sintonia i això ens porta a haver passat algunes nits en blanc. Només som nosaltres mateixos, però ens preocupa quedar enterrats sota l’allau de Tik Tok i Spotify’.

No és el nostre diari de la pandèmia ni una llista de queixes. Son els esquitxos i les ones les que et posen nerviós abans de que el teu estany interior finalment torni a la quietud’. Han compartit un primer tema, aquest Patterns amb el que s’intueix que efectivament, serà l’estàtua que ja coneixem. 







          

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada