diumenge, 30 de juny del 2024

JOVES i JA NOSTÀLGICS

BEEN STELLAR – “SCREAM FROM NEW YORK, NY”

NOU REGISTRE

Els presenten com la banda que farà ressorgir els gloriosos temps del rock alternatiu a Nova York.

Totalment engolida per lloguers exorbitants que han obligat a fugir també, com a totes les grans ciutats, a la classe autòctona resident, Nova York i els seus nous amos, ja només aspiren a llançar, de tant en tant, algun fantasma que recordi, o ho intenti, aquells bons temps. ‘The Strokes, The Walkmen, Interpol, totes elles van ser un galvanitzador per nosaltres’ explica el guitarrista de la banda Skyler Knapp.

(fot Gabe Long)

L’intent es diu Been Stellar, i encara que prou reeixit, serà com a molt un coet dels llançats la matinada de Sant Joan. El seu debut és aquest Scream From New York, NY que els hi ha editat fa 10 dies el segell independent Dirty Hit

Son un quintet format pel mencionat Knapp i el vocalista Sam Slocum que es coneixen de la seva època d’estudiants a Michigan. Amb els altres tres, Nando Dale (guitarra), Nico Brunstein (baix) i Laila Wayans (bateria) van tancar la formació quan tots anaven a la Universitat de Nova York.


Senten molta nostàlgia d'una ciutat diferent i millor. En el primer tall, Start Again, Slocum camina per la Primera Avinguda intercanviant paraules amb un paio begut i ben vestit i crida #New York wasted / Start again!#. Les lletres van circulant per entra les balenes del Museu d’Història Natural i del Village abans no s’omplís de cafeteries de muffins


Pel mig del disc hi ha Sweet, que funciona com una declaració d’anhel cap alguna cosa millor mentre arriba als darrers segons de la cançó amb la veu d’Slocum que es transforma en un crit de desesperació. Agafeu-vos-ho amb calma, els hi diríem. 










          

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada