dilluns, 3 de juny del 2024

INQUIRIR INQUIETUDS

FONT - “STRANGE BURDEN”

A LA VISTA

Som davant d’una de les propostes més excitants del que portem d’any. Arrogants, segurs d’estar fent allò que els toca i escopint-ho a la cara.

El quintet d’Austin Font, creen música directament extreta dels abismes de la ment. Diu Thom Waddill: ‘Els símbols, referències, frases i imatges que utilitzo no tenen cap significat intencionadament. No tracto de “dir” res sobre els subconscient, només tracto de canalitzar-ho’.

(for Rosie Clements)

Creen música compulsiva a base de ritmes de ball i veus eufòriques. D’aquesta fórmula sorgeix l’alliberament dels seus cinc components, especialment del seu carismàtic líder Waddill. Van escollir el nom perquè és una paraula arcaica que implica tant una abundància com el receptacle que la conté.

A mitjans del mes que ve, llancen Strange Burden via Acrophase Records. Un àlbum de debut amb el que expressen tenir de referent Remain In Light dels Talking Heads etapa Brian Eno. També han compartit que les lletres es basen en els somnis, l’escriptura automàtica, la mitologia i els primers anys de vida de tot ésser humà.

Fan com un bucle amb la música mentre Waddill canta i aquesta part vocal s’hi enganxa. Després completen les síl·labes amb versos seleccionats sense sentit, frases gargotejada o qualsevol cosa que se li acudeixi en aquell moment de la peça. A vegades com alguna cosa exclusivament sonora.



Han compartit alguns temes, entre ells aquest The Kekulé Problem, extret de l’assaig que porta el mateix nom del nord-americà Cormac McCarthy, traspassat l’any passat a Nou Mèxic, sobre el model de la ment inconscient.

La banda la formen Thom Waddill (guitarra, sintetitzador, veu), Jack Owens (bateria), Anthony Laurence (guitarra, sintetitzador, sampler), Logan Wagner (percussió, sampler) i Roman Parnell (baix, sintetitzador) i qui tingui una estona, que busqui algun dels seus famosos i explosius directes.







          

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada