dimarts, 2 d’abril del 2024

AMB OPTIMISME

JOHN CALE – “POPTICAL ILLUSION”

A LA VISTA

L’històric músic gal·lès – conegut per molts temes menys per ser gal·lès – encara té coses interessants a dir.

Després d’un període en que l’edició de nou material era un assumpte de relativa prioritat, ara, a un any vista del seu últim disc, Mercy (Double Six / Electric Drone – 2023) John Cale ens anuncia la sortida del seu divuitè àlbum d’estudi, un doble àlbum amb el nom de POPtical Illusion previst per a mitjans de juny via Double Six / Domino. Ha sigut produït en el seu estudi de Los Angeles pel propi Cale i la seva parella artística, manager, digues-li atxa, Nita Scott.

(fot Pepi Ginsberg)

Com diuen els polítiquillos, així d’entrada, comparteix un primer tema amb un insistent i demolidor piano que es diu How We See The Light. Construeix un complex tripijoc de piano, sintetitzadors i samples amb el que vol mantenir en peu, el missatge ja expressat en l’anterior treball, de que encara som a temps de canviar les coses.

Malgrat el missatge, se’l nota igualment enfadat. No ens ha d’estranyar tenint en compte totes les bones intencions que ha pogut veure bolcades i escombrades en sis dècades, especialment les tres primeres, perquè després ja es va començar a veure per on vindrien les faves.

Així doncs, continua indignat pel continu i deliberat joc de destrucció que les grans multinacionals amb les seves mentides i les grans corporacions desenfrenades mantenen contra les persones. Té pressa per donar-nos el missatge? En aquest disc no ha comptat amb col·laboracions destacades com les de Mercy. És pels seus 82 anys acabats de fer o millor hem de mirar de recordar com era allò d’ajuntar les mans i posar-nos a resar el Parenostre?

Hi haurà una edició limitada en vinil que inclourà un 7 polzades amb dues pistes exclusives i un POPitem giratori que crea una il·lusió òptica. Sigui encantat amb la seva proposta (el POPitem) o amb l’opció que tinguis més a mà, mirar com tot se’n va a fer punyetes veient girar llumetes de colors, pot ser una bona tria. La cançó ve acompanyada d’un trist i inquietant vídeo.








 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada